Бравите с топки, или т.нар. американски тип брави с топки, се използват най-често за монтаж на врати в хотели, общежития, офисни сгради и частни домове. Удобството при тези брави е основно поради непретенциозния монтаж и липсата на необходимост от каквито и да е други механизми (освен панти) за оборудване на една врата.

Всички дръжки тип топка от тази категория са изработени от неръждаема стомана, но са с различно покритие.

На езикът е монтиран механизъм който предпазва от опити за отваряне с карта, при условие че се монтира и прилежащия в комплекта насрещник. Самият език е брава, обръщаема, и е подходяща за лява или дясна врата. Топките са активни - вратата се отваря чрез завъртане на топката.
Моделите тук са подходящи за врати с дебелина между 35 - 45 мм. Бравите са с регулируем език за бексет 60 или 70мм. За да установите бексета измерете разстоянието по хоризонтала от края на крилото на вратата до центъра на отвора във вратата. Ако ще монтирате за първи път брава – това разстояние не е от значение.

Какви видове дръжки за врати тип топка ще намерите при нас:

• Типа помещение, за което ще се използват:

   > Входни – тези брави са с бутон отвътре и ключ отвън;
   > Интериорни – без бутон или ключ,за преходни врати, отварят се чрез въртене на топката;
   > Сервизни – за санитарни помещения, гардероб, с бутон от вътрешната страна и отвор за аварийно отключване.

• Желаната форма - кръгла топка или тип лале.

• Цветно покритие – в зависимост от стила на дома Ви предлагаме брави с покритие хром мат, хром гланц, стар месинг, месинг мат, месинг гланц.

Защо да изберете AMIG.bg:

Ако имате колебание и не сте сигурни коя е подходящата за Вас заключваща система, свържете се с нас за повече информация предварително. За нас е важно Вие да получите това, което Ви е нужно - запознайте се подробностите за продуктите в сайта и при желание ни се обадете.